Апетитний помаранч: як власноруч зробити апельсинові цукати
Апельсин – соковитий фрукт з новорічним ароматом і яскравим смаком. Але помаранчевий фрукт смакує не тільки у сирому вигляді. Про вишуканий десерт – цукати з апельсина – розповіли співробітники спеціалізованого чайного магазину NewTea.
Апельсин – плід, яким людство смакує вже понад 2400 років. У цьому фрукті приваблює все: яскравий колір, кисло-солодкуватий смак та неповторний цитрусовий аромат. Як і тисячі років тому, найчастіше апельсини вживають свіжими або роблять із них соки та фреші. Але зберегти корисні властивості й смак продукту можна і в десерті, помаранчеві цукати – цьому підтвердження: https://newtea.ua/uk/product/cukaty-z-apelsyna-150-g
Безвідходне виробництво: смачні й корисні ласощі зі шкірок апельсину
З’їли апельсин, а шкірки викинули у смітник – класичний підхід. Проте представники магазину NewTea радять не квапитись і використати помаранч з більшою користю, наприклад, зробити цукати.
Дослідження довели, що у висушених скибочках фрукту зберігається більшість корисних речовин:
вітаміни;
ефірні масла;
антиоксиданти;
мікро- та макроелементи.
До того ж цей десерт зберігається у рази довше, ніж свіжий фрукт: до року!
У наш час генетично-модифікованих продуктів та штучних домішок і барвників цукати, приготовані власноруч чи придбані в чайній NewTea, – це на 100% натуральний та екологічний десерт.
Рецепт приготування цукатів
Давно минули часи, коли апельсини були дефіцитним продуктом, до того ж сезонним. Сьогодні помаранчеві плоди продаються цілий рік. Тому, якщо забажалося зробити цукати, – жодних проблем. Для приготування знадобиться обмаль інгредієнтів:
5 апельсинів, бажано з товстою шкіркою;
вода;
цукор.
Підготовка цитрусів
Плоди треба ретельно вимити, адже фрукти для подовженого зберігання обробляють хімікатами. Після цього апельсини на 30–60 секунд занурюють в окріп, щоб шкірка не давала гіркоти.
Далі потрібно нарізати скибочками, щоб шар м’якоті був не більший за 1–1,5 см. Якщо плоди невеликі, можна різати фрукти півкільцями, товщиною 5–7 мм.
Варіння апельсинів
Покласти нарізані фрукти у каструлю, налити 2–2,5 л негарячої води. Довести до кипіння, варити 10 хвилин. Потім відкинути скибочки на друшляк, щоб вода стекла, далі знову проварити апельсини 10 хвилин. Повторити процедуру ще раз.
Тепер заготовки цукатів можна проварювати в сиропі. Для цього в каструлю насипають 2 склянки цукру, заливають водою (500–600 мл). Можна також підсилити смак спеціями: апельсини смакують з корицею, бодяном, гвоздикою. Коли вода закипить, у сироп викладають фруктові скибочки. Варять цукати 1,5 години на повільному вогні. Після остигання цукати треба викласти на друшляк, щоб зайва рідина стекла.
Сушка
Останній етап: запікання цукатів у духовці. Скибочки викладають на деко, застелене пергаментом, і відправляють сушитись у духову шафу. Час приготування: до 40 хвилин, температура: 80–100°С. Готові цукати посипають цукровою пудрою або вживають у «чистому» вигляді.
Зробити смачнючі ласощі за цим рецептом – елементарна справа!
інформація розміщена на правах реклами
Дата публікації: 15.01.2019 Переглядів сьогодні: 4 Переглядів всього: 10076